barów, restauracji, kawiarni, cukierni, pizzeri, piekarni, zakładów cateringowych, domów weselnych, małej gastronomii, przedszkoli, żłobków, zakładów produkcji żywności, sklepów, hoteli oraz innych.
Projekt technologiczny jest podstawą do wydania pozytywnej opinii właściwych organów inspekcji państwowych w zakresie higieniczno-sanitarnym (Sanepid), ppoż czy BHP.
Projekt technologiczny stanowi wytyczne dla poszczególnych branż projektowych (instalacji wodno-kanalizacyjnej, wentylacyjnej, elektrycznej, gazowej).
W części graficznej (rzut pomieszczeń) pokazuje prawidłowy układ pomieszczeń i ciąg technologiczny (droga od surowca do wyrobu gotowego), jak również lokalizację poszczególnych urządzeń, punktów wodnych itp.
W części opisowej podaje wytyczne do wentylacji, instalacji wodno-kanalizacyjnej, instalacji elektrycznej, instalacji gazowej, zagospodarowania odpadów itp.
Projekt technologiczny jest przewodnikiem dla inwestora oraz sprawozdaniem dla Sanepidu.
Dostarczamy rysunek technologii z zaznaczeniem układu funkcjonalnego pomieszczeń oraz proponowanego wyposażenia technicznego. Najczęściej stanowi on część oferty handlowej i jest podstawą do dalszej rozbudowy do kształtu pełnego projektu.
Rysunek jest wykonany zgodnie ze wszystkimi zasadami sztuki i może być podstawą do samodzielnego uzgodnienia z SANEPID i PIP.
Dostarczamy kompletny, pełny projekt technologii wykonany zgodnie z zasadami sanitarno-higienicznymi oraz normami BHP i HACCP. Projekt zawiera uzgodnione z Inwestorem wyposażenie techniczne oraz wytyczne dla instalacji wodno-kanalizacyjnej, energetycznej, gazowej oraz wentylacyjnej. Projekt uzgadniany jest z rzeczoznawcą ds.sanitarno-higienicznych (Sanepid) oraz rzeczoznawcą ds.bezpieczeństwa i higieny pracy (PIP).
W razie konieczności projekt jest powiększany o dodatkowe elementy. Natomiast w sytuacji, gdy lokalu nie dotyczą poszczególne składowe projektu wymienione powyżej, są one pomijane.