PL

Ilość urządzeń gastronomicznych
w naszej ofercie: 14100!

Chłodzenie i mrożenie dla gastronomii

Przechowywanie potraw w temperaturach pokojowych stwarza warunki dla rozwoju mikroorganizmów chorobotwórczych oraz niebezpiecznych pleśni i grzybów. Schładzanie i zamrażanie to najskuteczniejsza metoda przedłużania trwałości produktów spożywczych niepowodujące istotnych zmian w ich strukturze, a prawidłowy przebieg procesu obniżania temperatury ma ogromne znaczenie dla zachowania jakości potrawy oraz ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego.

Najszybsze efekty schładzania i zamrażania można osiągnąć stosując gastronomiczne urządzenia chłodnicze lub mroźnicze zwane popularnie chłodziarkami, zamrażarkami szokowymi (shock freezers), zamrażarkami uderzeniowymi, szybko-schładzarkami lub szybko-zamrażarkami (blast chillers). Urządzenia te wykonane są ze stali kwasoodpornej, mogą być jedno- lub wielokomorowe i dostosowane są do pojemników GN oraz półek lub wózków z pojemnikami GN (Gastro Norm). Zadaniem zamrażarek szokowych jest jak najszybsze schłodzenie i ewentualnie zamrożenie gorącego dania, od temperatury +70st.C do +3st.C lub do -18st.C. Urządzenia te podnoszą bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przez błyskawiczną redukcję temperatury potrawy oraz przechowywanie dań w precyzyjnie utrzymywanym zakresie temperatur (bezpiecznym mikrobiologicznie).

W ofercie naszego centrum wyposażenia dla gastronomii znajdą Państwo podział na witryny chłodnicze, szafy i stoły chłodnicze, mroźnicze lub chłodniczeo-mroźnicze oraz klasyczne zamrażarki. Posiadamy również akcesoria do wyżej wymienionych urądzeń oraz agregaty chłodnicze i mroźnicze.

Nazwa:
Cena:
Kontakt

TECHCON

ul. Poniatowskiego 5A
22-600Tomaszów Lubelski

NIP: 921-102-72-88

biuro@careho.pl

+48 664 005 415

Partnerzy
Akceptuję

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką plików cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.